Ruzie tussen Oussama Tannane en Kelvin Leerdam

Heracles wipt 'rood' Vitesse uit bekertoernooi

Heracles heeft ten koste van Vitesse de derde ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt, in een bekerthriller die niet snel zal worden vergeten. Heracles won met 4-1 na verlenging. De Arnhemmers eindigden de wedstrijd na drie rode kaarten met acht man en zagen ook trainer Peter Bosz naar de tribune gestuurd worden.

Bij rust leidde Vitesse met 1-0 door een treffer van Denys Olijnik. Nadat Renato Ibarra (63'), Marvelous Nakamba (81') en Guram Kashia (90') van het veld waren gestuurd en Oussama Tannane namens Heracles een strafschop had gemist, wist Robin Gosens in de 94ste minuut toch nog de 1-1 aan te tekenen.

De wedstrijd lag in de slotfase nog enige tijd stil toen Vitesse-trainer Bosz naar de tribune werd gestuurd, maar dat weigerde.

In de verlenging waren de acht overgebleven Arnhemmers geen partij meer voor Heracles. Tannane (met een nu wel benutte penalty), Paul Gladon en Wout Weghorst maakten er 4-1 van voor Heracles.