President Obama heet de paus welkom in de tuin van het Witte Huis
NOS Nieuws

Paus hamert op klimaatbescherming in tuin van Witte Huis

In de tuin van het Witte Huis heeft paus Franciscus aandacht gevraagd voor de kwetsbaren in de wereld en voor de noodzaak om klimaatverandering tegen te gaan. De paus werd welkom geheten door president Obama en zijn vrouw Michelle en zo'n 15.000 genodigden.

Paus Franciscus landde gisteravond in de VS voor een zesdaags bezoek.

"Als zoon van een immigrantenfamilie ben ik blij in de VS te zijn, een natie die door immigrantenfamilies is opgebouwd", zei de Argentijnse paus aan het begin van zijn toespraak. Hij prees president Obama's recente voorstellen om de uitstoot van CO2 terug te dringen. "Het is nog niet te laat voor een omslag naar duurzaamheid", zei de paus.

Daklozen

Verder benadrukte hij het belang van een 'inclusieve samenleving', waarin ook plaats is voor armen, daklozen en vluchtelingen. De paus zei dat hij tijdens zijn bezoek aan Philadelphia stil zal staan bij de waarde van het gezin en het huwelijk, instituties die zich volgens de kerkvorst schrap moeten zetten tegen de "uitdagingen van de moderne tijd".

Paus Franciscus: het klimaat is niet langer iets van de generatie na ons

President Obama roemde in zijn welkomstwoord de pauselijke "boodschap van liefde en hoop die velen in en buiten de VS inspireert". Hij prees diens "morele autoriteit" en herinnerde de aanwezigen eraan dat deze paus niet alleen de eerste is van Amerikaanse bodem, maar dat hij ook als eerste heilige vader een Twitteraccount heeft.

Obama en de paus Franciscus hebben na de ceremonie een onderhoud in de Oval Office, de presidentiële werkkamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl