Minister Van der Steur vraagt er begrip voor dat het antwoorden enige tijd kost.
NOS Nieuws

Van der Steur vraagt tijd voor antwoorden over Van der Graaf

Minister Van der Steur heeft enige tijd nodig voor hij de Kamer kan informeren over wat er precies is gebeurd voor en na de voorwaardelijke invrijheidstelling van Volkert van der Graaf.

Gisteren beloofde hij de Kamer een feitenrelaas. Daarbij ging het vooral om de eerste foto van Van der Graaf en de vraag of die "in scène is gezet". Vanochtend zei de vroegere advocaat van Van der Graaf, Franken, dat de overheid heeft aangedrongen op het publiceren van foto's en dat Van der Steur de Kamer onjuist heeft ingelicht. De Kamer wil daar opheldering over.

Complexiteit

Van der Steur schrijft nu dat hij ernaar streeft de Kamer zo spoedig mogelijk te informeren, maar hij vraagt er begrip voor dat "dit enige tijd kost, gelet op de complexiteit van de zaak en het aantal betrokken personen en instanties". Hij zal in een nadere brief ook ingaan op de beschuldigingen van Franken.

Premier Rutte antwoordt op vragen of hij zich zorgen maakt over Van der Steur dat "dat niet aan de orde is". De premier verwijst naar de brief die Van der Steur later aan de Kamer zal sturen.

Rutte: zorgen over Van der Steur niet aan orde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl