Daniel Sprong ANP

De Nederlandse ijshockeyer Daniel Sprong heeft zijn eerste minuten gemaakt voor Pittsburgh Penguins. In een oefenwedstrijd tegen Carolina Hurricanes liet hij gelijk van zich spreken met een doelpunt en een assist. Pittsburgh Penguins, waar ook superster Sidney Crosby onder contract staat, geldt als een van de grootste teams in de Noord-Amerikaanse profcompetitie NHL. 

Pittsburgh won in het eigen Consol Energy Center met 7-3 van Carolina. Sprong zorgde voor de 3-2. Op de website van de Penguins wordt vol lof gesproken over het eerste optreden van de Nederlander. "Ondanks dat hij een jonge jongen is en zijn eerste NHL-oefenwedstrijd speelde, stelde hij niet teleur. Het is een jongen die geen moment verlegen lijkt, eerder het tegenovergestelde: een speler die met een gezonde dosis zelfvertrouwen speelt."

Sprong is met Pittsburgh Penguins bezig aan de voorbereiding op zijn eerste NHL-seizoen, dat over twee weken van start gaat. Bij de NHL Draft, gehouden in juni van dit jaar, werd hij als 46ste gekozen door de Penguins, dat hem overnam van de Charlottetown Islanders. Als hij uitkomt in de NHL, is hij de eerste Nederlander sinds Ed Kea die uitkomt in de sterkste ijshockeycompetitie van der wereld. 

IJshockeytalent Sprong naar NHL-team Penguins Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame