Dirk Scheringa bij Pauw Pauw

Dirk Scheringa sluit zich aan bij de Ondernemers Partij van Hero Brinkman. Dat heeft de oprichter van de in 2009 omgevallen DSB Bank en oud-voorzitter van AZ bij het tv-programma Pauw bekendgemaakt.

"Ik voel veel voor de politiek en voor ondernemers. Ik zie zzp'ers en ondernemers als ruggengraat van de samenleving en ik vind dat die benadeeld worden. Daarom wil ik daar mijn best voor gaan doen", zei Scheringa. 

Verzekeringen

Ondernemers worden wat Scheringa betreft een speerpunt voor de partij. "Ik ga het liefst de Tweede Kamer in om daar ondernemers te vertegenwoordigen. Als een soort one-issue-partij."

Scheringa zei zich bijvoorbeeld sterk te willen maken voor de invoering van verzekeringen voor zzp'ers. "Nu zijn de bijna een miljoen zzp'ers heel slecht verzekerd." 

Scheringa was al eerder politiek actief. In de jaren zeventig zat hij voor het CDA in de gemeenteraad van Opmeer. In 1997 stond hij op de groslijst van die partij voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar hij kwam uiteindelijk niet op de lijst. En in 2013 stelde hij zich kandidaat voor een bestuursfunctie bij 50Plus.

Meer stemmen

De Ondernemers Partij is de vijfde partij waarvoor Hero Brinkman de politiek in wil. Hij hoopt bij de eerstvolgende verkiezingen meer stemmen te halen dan bij zijn vorige poging. Toen kwam hij niet verder dan 7363 stemmen. Voor een zetel waren meer dan 62.000 stemmen nodig.

Komende zaterdag houdt de Ondernemers Partij zijn eerste congres. Daar zal Scheringa worden gepresenteerd. Wie de lijsttrekker van de partij wordt, is nog niet bekend.

STER reclame