NOS Wielrennen

Van der Breggen pakt WK-zilver op tijdrit

  • AFP
    Anna Van der Breggen, Linda Villumsen en Lisa Brennauer

Anna van der Breggen heeft bij de WK op de weg in Richmond zilver behaald op de individuele tijdrit. Onze landgenote moest alleen Linda Villumsen voor zich te dulden. De Nieuw-Zeelandse veroverde, na vijf ereplaatsen, eindelijk goud.

De twee dames maakten er een spannende strijd van. Van der Breggen had bij de eerste tijdmeting de snelste tijd, maar in het vervolg was de geboren Deense steeds sneller. Halverwege bedroeg het verschil acht seconden.

Van der Breggen, een van de favorieten voor de wegrace van zaterdag, perste er in het tweede deel echter alles uit. Na 29,9 kilometer kwam de 25-jarige Zwolse op de finish slechts 2,54 tekort voor het goud.

Pech Van Dijk

De 30-jarige Villumsen stond in 2009 (als Deense) voor de eerste keer op het WK-podium: brons. Twee zilveren en twee bronzen medailles later was ze eindelijk een keer de beste. Brons was er voor de Duitse Lisa Brennauer, die vorig jaar zegevierde.

Ellen van Dijk, de wereldkampioene van 2013, kende een teleurstellende race. De 28-jarige specialiste kampte met een aanlopende rem en in dat licht bezien was haar zevende plaats een uiterst knappe prestatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl