anp

Doris Day gaat vermoedelijk in op een verzoek van Clint Eastwood om weer in een film te spelen. De 91-jarige Day speelde 47 jaar geleden voor het laatst in een film, de romantische komedie With Six You Get Eggroll.

De Britse krant The Guardian meldt dat de 85-jarige Eastwood zijn buurvrouw in Carmel Valley in Californië bijna zo ver heeft dat ze een rol in de film accepteert. Ze heeft in elk geval het script in ontvangst genomen dat hij haar is gaan brengen. 

Eisen

Doris Day heeft twee eisen: de film moet in haar eigen omgeving worden opgenomen en een deel van de opbrengst moet ten goede komen aan het fonds dat zij beheert om verwaarloosde dieren op te vangen.

De film gaat over de beroemde Amerikaanse piloot Chesley Sullenberger, die wordt gespeeld door Tom Hanks. Sullenberger maakte als gezagvoerder van US Airways een geslaagde noodlanding op de Hudson in 2009. Welke rol Doris Day in de biografische film gaat spelen, is nog niet bekend.

Wereldster

Doris Day, geboren als Doris Kappelhoff, speelde in 39 films en had in de jaren 40, 50 en 60 ook als zangeres veel succes. Haar grootste hit was Que sera, sera uit 1956. Als actrice was ze een wereldster.

Bekende films waarin zij speelde zijn onder meer The man who knew too much, Pillow talk en The touch of mink.

STER reclame