NOS Nieuws

Syrisch meisje verdronken in zwembad Rhenen

Meisje verdronken in zwembad Rhenen

In zwembad 't Gastland in Rhenen is een 9-jarig meisje verdronken. Het gaat om een Syrisch meisje, dat sinds een paar maanden als vluchteling in Nederland woonde. Ze zat in groep 5 van de basisschool.

In het zwembad was schoolzwemmen gaande. Het meisje had zwemles gehad en was daarna met de andere kinderen gaan douchen. Toen iedereen naar de kleedkamer ging, liep zij in haar eentje naar een andere kleedkamer om zich alleen om te kleden. Volgens de politie is ze toen waarschijnlijk langs het zwembad gelopen en in het water gevallen.

Gereanimeerd

De badmeester zag haar op de bodem van het zwembad liggen en heeft haar gereanimeerd. Een traumahelikopter kwam medische hulp verlenen en het meisje werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze overleden.

Burgemeester Van der Pas van Rhenen zegt dat hij geschokt is door het voorval. Hij spreekt van een vreselijk incident.

Eén à twee per jaar

Volgens het CBS verdrinken er jaarlijks gemiddeld één à twee kinderen onder de 10 jaar in een zwembad. Vorig jaar gebeurde het maar liefst vier keer, maar het jaar daarvoor (2013) geen enkele keer. Het CBS meldde in 2008 dat kinderen die pas kort in Nederland wonen drie keer zo veel risico lopen om te verdrinken als andere kinderen.

Het zwembad is gesloten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl