De leeftijd van de jongeman is nog altijd niet bekend zegt justitie

De man die zich vrijdag in een Thalys op station Rotterdam Centraal verschanste, is geen verdachte meer. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst, heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De man rende vrijdag vlak voor het vertrek van de Thalys de trein binnen en sloot zich op in de wc. Hij reageerde niet op oproepen van de politie. Uit voorzorg werd een groot deel van het station afgezet.

Geen wapens

Een arrestatieteam haalde hem uiteindelijk uit de trein. Hij had geen wapens of explosieven bij zich. Zijn advocaat zei dit weekend dat zijn cliënt alleen maar wilde zwartrijden en geen terroristisch motief had. Hij wilde naar Parijs, zegt zijn advocaat.

De man had geen legitimatie op zak en is volgens het OM onder negen verschillende identiteiten bekend in diverse Europese landen. Het OM vermoedt dat hij een Tunesiër is die al jaren rondzwerft in West-Europese landen.

Meerderjarig

Zijn advocaat zei dat het om een jongen van 16 ging, maar het OM vermoedt nu dat hij meerderjarig is. Hij heeft een paar jaar geleden al eens verklaard dat hij 16 was.

Voor het OM is de zaak nu klaar. De Vreemdelingendienst buigt zich nu over de vraag wat er met de man moet gebeuren.

STER reclame