Tom Dumoulin Pro Cycle Shots

Tom Dumoulin heeft voor het eerst sinds de Vuelta in een officiële wedstrijd zijn benen getest voor de tijdrit en de wegwedstrijd op de WK in Richmond. Tijdens de ploegentijdrit, waarop BMC de wereldtitel pakte, reed hij met zijn ploeg Giant-Alpecin naar een verdienstelijke vijfde plaats. 

De Limburger bewees zijn ploeg een goede dienst met veel kopwerk. "Ik ben nog wel een beetje moe van de Vuelta. Dus ik kon niet zulke lange beurten doen als vorig jaar", reageerde hij zelf bescheiden. "Maar het niveau van onze ploeg lag ook hoger dan vorig jaar. Ik denk dat we hier heel goed hebben gepresteerd."

Dumoulin: nog een beetje moe van de Vuelta

Vermoeidheid

Over zijn vorm heeft Dumoulin nog lichte twijfels. "Ik heb me nooit echt heel slecht gevoeld na de Vuelta. Alleen tijdens de laatste dagen van de Vuelta was ik slecht." Maar eenmaal in de Verenigde Staten aangekomen sloeg de vermoeidheid toe. "Daarom heb ik gisteren niets gedaan en ben ik tijdens de parcoursverkenning na twintig minuten in de auto gestapt."

Volgens de smaakmaker van de Vuelta is het vooral belangrijk om tijdens deze drukke weken af en toe voor rust te kiezen. "Ik weet inmiddels redelijk wat goed voor me is." 

Dumoulin rijdt woensdag de WK-tijdrit en komt zondag in actie tijdens de wegwedstrijd. Daarin heeft hij een beschermde rol naast kopman Niki Terpstra.

Gesink niet helemaal tevreden

Robert Gesink eindigde met zijn Lotto-Jumbo-ploeg als zesde. "Een nette prestatie", zo zei hij achteraf. Toch had de renner het gevoel dat er meer in zat. "We verliezen Jos van Emden door een lekke band en hij is wel een van de motoren. We hadden dus iets meer kunnen pakken."

Gesink: heb wel wat beurtjes moeten overslaan

Over zijn eigen prestatie was Gesink nog iets minder tevreden. "Ik heb wel wat beurtjes over moeten slaan, dus ik had er wel wat meer van verwacht." Gesink rijdt tijdens de wegwedstrijd op de WK wielrennen niet voor eigen kansen, maar zal vooral in dienst rijden van Terpstra.

STER reclame