EPA

De hitserie Game of Thrones heeft een recordaantal prijzen gewonnen tijdens de uitreiking van de Emmy Awards. De fantasyserie, met de Nederlandse acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman, sleepte twaalf Emmy's in de wacht, onder meer de Emmy voor Beste Dramaserie en Beste Bijrol voor Peter Dinklage. 

Het vorige record stond op naam van The West Wing, die serie won in 2000 negen Emmy Awards. Game of Thrones was in 24 categorieën genomineerd.

Game of Throne grote winnaar bij de Emmy's

John de Mol

De Amerikaanse versie van het tv-programma The Voice heeft weer een Emmy Award gewonnen. Het programma uit de stal van John de Mol kreeg de televisieprijs in de categorie Talentenjachten. Twee jaar geleden won The Voice de prijs ook al. Toen was John de Mol zelf in Los Angeles aanwezig.

De Emmy's zijn de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. Ze werden dit jaar voor de 67ste keer uitgereikt.

Viola Davis

Viola Davis kreeg de prijs voor beste actrice in een dramaserie voor haar rol in How to Get Away With Murder. Davis is de eerste zwarte vrouw die een Emmy won in deze categorie. 

De prijs voor beste acteur in een dramaserie ging naar Jon Hamm uit Mad Men. Hamm was zeven keer eerder genomineerd en wint de prijs in het jaar dat de serie afloopt. 

The Daily Show

Ook de comedy-serie Veep viel in de prijzen op het gala. Julia Louis-Dreyfus won voor de vierde keer op rij een Emmy voor haar rol in de serie over de Amerikaanse vice-president. Veep werd ook verkozen tot beste comedy-serie.

Verder werd Jon Stewart gelauwerd tijdens het gala. Hij presenteerde in augustus zijn laatste uitzending van The Daily Show. Dat satirische nieuwsprogramma kreeg een Emmy in de categorie Beste Talkshow. 

STER reclame