NOS Wielrennen

Terpstra: niet hard genoeg gefietst, simpel

Terpstra: met de vorm zit het goed

Niki Terpstra houdt er niet van om te verliezen. Daarom baalde de renner van Etixx-QuickStep ook na de huldiging nog steeds van de tweede plaats op de ploegentijdrit tijdens de WK wielrennen. "Ik ben nu even niet blij. Op de tweede plaats ben je de eerste verliezer."

"We gingen voor goud en dat is niet gelukt", vervolgde Terpstra. Zijn ploeg kwam uiteindelijk twaalf seconden tekort op winnaar BMC. "We hebben niet hard genoeg gefietst, het is vrij simpel. Perfect loopt het nooit, maar er zijn geen grote fouten gemaakt."

Ook zijn ploegmaat Tony Martin wist niet waar de Belgische formatie het had laten liggen. "Het ging goed. Iedereen heeft zijn best gedaan. Niemand viel uit. We gingen met zes man de finale in. Ik kan je nu echt niet zeggen waar we die tijd verloren hebben", zei de ontgoochelde Duitser.

Met zijn ploeg lukte het vandaag dus net niet, maar de drievoudig wereldkampioen tijdrijden merkte wel dat het met zijn vorm goed zit. "Ik hoorde ook van mijn ploegmaten dat ik sterk gereden heb." Dat moet woensdag leiden tot het terugveroveren van de wereldtitel op de individuele tijdrit, die hij vorig jaar verloor aan Bradley Wiggins. "Ik denk dat ik er klaar voor ben."

En hoe zit het met de vorm van Terpstra? De Noord-Hollander hoeft pas komende zondag weer in actie te komen, als kopman van de Nederlandse ploeg tijdens de wegwedstrijd. "Ik heb goede beurten kunnen doen. Zonder goede vorm kan je geen ploegentijdrit rijden, dus dat zit goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl