AZ-speler Markus Henriksen baalt na de 1-0 van FC Groningen

FC Groningen subtopper na winst op AZ

FC Groningen heeft zich met zijn derde overwinning van het seizoen genesteld in de subtop van de eredivisie. Dit keer werd AZ in de Euroborg op een 2-0 nederlaag getrakteerd.

Beide teams hadden eerder deze week een Europese nederlaag moeten slikken, maar Groningen had die kater beter verwerkt. Waar AZ voor rust in het geheel niets klaarspeelde, wist de thuisploeg (na een slaapverwekkende openingsfase) toch nog een paar kansen te creëren.

Bryan Linssen opende na een half uur zelfs de score. Na een mooie pass van Hedwiges Maduro legde hij de bal panklaar voor spits Danny Hoessen. Die stuitte op doelman Sergio Rochet, waarna Linssen in de rebound wel doeltreffend was.

AZ forceert

In de tweede helft beet AZ meer van zich af en kreeg het een reeks hoekschoppen. Invaller Robert Mühren kreeg zelfs een dot van een kans, maar doelman Sergio Padt hield zijn ploeg met een knappe redding op de been.

AZ-coach John van den Brom probeerde in de slotfase met een paar aanvallende wissels nog iets te forceren. Het enige wat hij ermee bereikte was dat Groningen er gevaarlijk uit kon komen. De thuisploeg profiteerde in de 96ste minuut: Mimoun Mahi zorgde met een knap schot in de verre hoek voor de 2-0 eindstand.