Anwar El Ghazi (nummer 21) krijgt de feliciaties van zijn ploeggenoten
NOS Voetbal

Eenvoudige zege Ajax bij Excelsior

Ajax gaat ook na zes speelronden nog ongeslagen aan de leiding in de eredivisie. Ruim een week nadat bij FC Twente de eerste punten werden verspeeld (2-2) en drie dagen na de 2-2 in de Europa League tegen Celtic, pakte de koploper de draad weer op. In Rotterdam werd met 2-0 gewonnen van Excelsior.

De Amsterdammers namen direct het initiatief, hadden aanvankelijk moeite met het compact verdedigende Excelsior, maar leidde bij de rust wel met 2-0. Anwar El Ghazi brak de ban nadat hij zich een weg had gebaand langs drie tegenspelers en Arkadiusz Milik schoot van afstand raak via de vingertoppen van Filip Kurto.

Voordat de treffers vielen hadden namens Ajax Riechedly Bazoer en Viktor Fischer kansen onbenut gelaten. Excelsior moest het hebben van speldenprikjes, waarbij het meeste gevaar uitging van Daryl van Mieghem.

Ajax neemt gas terug

Na rust kon Ajax het zich na een drukke week permitteren om gas terug te nemen en was Excelsior niet in staat om aanvallend een vuist te maken. Het gevolg was een weinig opwindend vervolg van het duel tussen de nummers 1 en 15.

Pas in de slotfase werd Excelsior nog even gevaarlijk. Adil Auassar en invaller Kevin Vermeulen dwongen doelman Jasper Cillessen tot ingrijpen. Ajax was via Milik nog dicht bij een derde treffer, maar zijn boogbal werd door Khalid Karimi van de lijn gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl