Ook FC Twente-aanvoerder Hakim Ziyech kwam niet tot scoren

Cambuur en FC Twente scoren niet

Cambuur en FC Twente hebben in de eredivisie nog altijd niet kunnen winnen. In hun zesde duel van het seizoen stonden de twee ploegen tegenover elkaar en dat leverde geen doelpunten op: 0-0.

Pas in de slotfase van de eerste helft kwam de wedstrijd een beetje tot leven, met kansen over en weer. Michael Olaitan stelde met een kopbal bij de eerste paal Cambuur-doelman Harm Zeinstra op de proef, aan de overzijde verprutste Mikhail Rosheuvel een open kopkans.

Cambuur ontsnapt aan rood

FC Twente voerde na rust de druk op. De thuisploeg ontsnapte, toen een tik van Wessel Dammers op de hiel van Felipe Gutiérrez geen strafschop (en een rode kaart) opleverde.

Even later werd een inzet van Hakim Ziyech met moeite gekeerd. De bezoekers wisten niet door te drukken, zodat ook de thuisploeg nog gevaarlijk kon worden. Dat leverde de grootste kans voor Cambuur op: Rosheuvel knalde van dichtbij ver over.