Vorig jaar werden de droppings uitgesteld vanwege de mist. 's Middags gingen ze toen alsnog door.
NOS Nieuws

Eerste dropping Ginkelse Heide afgelast

De eerste luchtlanding van parachutisten op de Ginkelse Heide is vanochtend afgelast. Het was te mistig om veilig te springen.

De parachutisten zouden vandaag om 10.00 uur springen in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem, 71 jaar geleden. De sprongen die vanmiddag gepland staan, gaan wel door. Honderden parachutisten springen dan uit historische vliegtuigen.

Op de Ginkelse Heide zijn vandaag meer activiteiten. Zo was er een plechtigheid bij het Airborne Monument en is er een klein festival georganiseerd.

Plechtigheid Market Garden ging wel door

Market Garden

De slag om Arnhem, van 17 tot 25 september 1944, was onderdeel van de operatie Market Garden. Dat was de grootste geallieerde operatie op Nederlands grondgebied tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het was de bedoeling dat parachutisten een aantal bruggen zouden veroveren, zodat grondtroepen de rivieren konden oversteken. De geallieerde opmars strandde bij de brug over de Rijn bij Arnhem, die in handen bleef van het Duitse leger.

Terug op Market Garden september 1944

Oefening ook afgelast

De herdenkingssprong zou afgelopen donderdag worden geoefend, maar ook toen werd hij afgelast vanwege het weer. Het was te bewolkt en het regende te hard.

In plaats daarvan hebben de militairen uit Nederland, de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland donderdag gewandeld. Ze volgden dezelfde route als de geallieerden destijds.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl