Vreugde bij de spelers van NEC na de 2-0 van Christian Santos

Santos helpt NEC aan overwinning

NEC heeft op eigen veld een 2-0 overwinning geboekt op sc Heerenveen. Christian Santos tekende voor beide treffers en verdubbelde zo de Nijmeegse productie van de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen, waarin Navarone Foor twee keer scoorde.

NEC moest het initiatief in de beginfase laten aan Heerenveen, maar de Friezen deden daar weinig mee. Het bleef bij pogingen van afstand van Caner Cavlan (recht in de handen van doelman Hannes Halldórsson) en Sam Larsson (over).

Na een kwartier werden de Nijmegenaren sterker, kreeg Foor de eerste kans (hij schoot over) en opende Santos de score. De geboren Venezolaan rondde een aanval over de linkervleugel af met een droge knal.

Tijd om in te grijpen

Marcel Ritzmaier kreeg voor rust de beste kans op de 2-0. Hij schoot een vrije trap door de muur heen, maar doelman Erwin Mulder bracht ternauwernood redding.

Tegen het einde van de eerste helft achtte Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges de tijd rijp om in te grijpen, want aanvallend hadden de Friezen nog weinig laten zien. Een dubbele wissel (Kenneth Otigba voor Cavlan en Tarik Kada voor Henk Veerman) moest daar verandering in brengen.

Tweede treffer Santos

Na de pauze ging er wat meer dreiging uit van Heerenveen en zorgden Luciano Slagveer en Larsson voor gevaar, maar de beste kansen bleven voor NEC. Zo ging een volley van Foor naast en schoot Santos tegen de paal, nadat een kopbal van Janio Bikel was gestopt door Mulder.

Santos had later bij een chaotische situatie voor het Friese doel wel succes. Hij tikte binnen nadat Foor van dichtbij de paal had geraakt. Heerenveen probeerde nog aan te zetten voor een slotoffensief, maar de overtuiging ontbrak.