Vorig jaar trok het 1-daagse festival Mysteryland 60.000 bezoekers
NOS Nieuws

Nieuw geld steunt moederbedrijf Nederlandse festivals

Het Amerikaanse SFX Entertainment heeft 90 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Het bedrijf is de grootste organisator van entertainment en evenementen voor elektronische muziek ter wereld. Zo is het onder meer eigenaar van Nederlandse danceorganisaties als ID&T en Monumental, die festivals als Tomorrowland, Mysteryland, Sensation en Awakenings organiseren.

Hoewel huidige festivalseizoen volgens de organisaties goed loopt, komt het geld voor SFX als geroepen. Vorig jaar leed het bedrijf nog ruim 130 miljoen dollar verlies. "Uit deze financieringsronde van deze vooraanstaande investeerders blijkt vertrouwen", aldus topman Robert F.X. Sillerman. Het geld komt zowel van nieuwe als bestaande investeerders.

Nederlandse feest- en festivalbedrijven in handen van SFX en een greep uit hun aanbod

Beursval

Het gaat al enige tijd slecht met de dance-gigant. Twee jaar terug ging de onderneming naar de beurs en haalde ruim 230 miljoen euro op. Met dat geld heeft SFX veel andere bedrijven opgenomen, maar de opbrengsten vielen tegen.

Ondertussen zag de aan de Amerikaanse Nasdaq genoteerde onderneming zijn koers de afgelopen jaren flink kelderen. Het aandeel begon in oktober 2013 op 13 dollar, maar schommelde tot gister rond de 47 cent.

Door het nieuws over de investeringen klom de koers gister naar 60 cent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl