Veel minder treinen dan gewoonlijk

Aangepast

De NS meldt dat het treinverkeer in het hele land rijdt volgens een aangepaste dienstregeling. Dat heeft ermee te maken dat er nog sneeuw wordt verwacht en dat de treinen niet allemaal op de juiste plek staan. Reizigers moeten rekening houden met vertraging.

De NS raadt mensen in de Randstad aan om niet met de trein te reizen als het niet nodig is. Ook waarschuwt de NS de reizigers ruim op tijd te vertrekken.

Reizigers moesten station Amsterdam Centraal vanaf vrijdagmiddag mijden, omdat het er nog erg druk en er minder treinen reden.

Zwaar

Ook op Utrecht Centraal was het enorm druk. Op de perrons in Utrecht was het zo vol dat reizigers werd gevraagd zich in de centrale hal te verzamelen.

De treinen reden wel, maar het was overal zwaar, zei een woordvoerder eerder vandaag. "Het wordt spannend. Er komt nog veel sneeuw aan en die blijft ook liggen, dus we kijken per uur wat we moeten doen."

Website

De NS reed in de Randstad met minder treinen, om te voorkomen dat er filevorming ontstond op het spoor. De NS-website was in de loop van de avond weer beperkt bereikbaar. De site lag er de hele dag uit, dat kwam waarschijnlijk door de hoge bezoekersaantallen.

Vanochtend viel het treinverkeer rond Utrecht stil door een stroomstoring. In de loop van de ochtend gingen de treinen weer rijden, maar niet met volledige capaciteit.

Schiphol

Op Schiphol zijn veel vluchten naar Europese bestemmingen geschrapt, omdat het ook elders in Europa noodweer was. Intercontinentale vluchten kampten met vertragingen.

Op de luchthaven zijn 1500 veldbedden neergezet voor gestrande reizigers. Sneeuwploegen hebben tijd nodig om de banen schoon te vegen.

Ook het wegverkeer had last van de sneeuw. In de loop van de dag ontstond er zelfs een chaos op de wegen in de Randstad.

Maatregelen OV:

Nederlandse Spoorwegen

De NS rijdt met een aangepaste dienstregeling.

Amsterdam

De bussen rijden wegens gladheid niet. De nachtbussen rijden wel. Trams en metro's rijden nog steeds. Het GVB houdt reizigers via Twitter op de hoogte.

Utrecht

Door de weersomstandigheden rijden de bussen met vertraging. Papendorp is slecht bereikbaar in verband met de berijdbaarheid van de Prins Clausbrug.

Rotterdam

Vooral in het zuiden van de stad rijden er minder bussen.

Den Haag

De HTM rijdt met een "zo volwaardig mogelijk maar wel uitgedund tramnet". Alle bussen rijden de normale routes.

Connexxion

Connexxion laat weten dat in verschillende steden de bussen niet rijden.

Veolia De bussen en treinen van vervoerder Veolia rijden. Wel wordt er gewaarschuwd voor vertraging.

Arriva De treinen van Arriva in Groningen, Friesland en Zuid-Holland rijden volgens de dienstregeling. In Waterland rijden er geen bussen, in andere regio's wel.

STER Reclame