Kamervoorzitter Anouchka Van Miltenburg
NOS Nieuws

Pechtold bekritiseert Kamervoorzitter om uitlating Wilders

D66-leider Pechtold heeft kritiek op Kamervoorzitter Van Miltenburg omdat zij niet ingreep toen PVV-leider Wilders de Tweede Kamer een "nepparlement" noemde. Pechtold: "De voorzitter, die een afstandelijke manier van voorzitten heeft, heeft hier echt een fout gemaakt." Pechtold noemt het voorval een flinke kras op het debat.

"Als parlementariërs elkaar in de haren zitten moet je als voorzitter enige afstand houden. Maar als de legitimiteit van het parlement in twijfel wordt getrokken dan grijp je in", zegt Pechtold. Er waren meer politici die na afloop van het debat, zij het voorzichtig, lieten merken dat Van Miltenburg wat hen betreft iets had moeten zeggen.

Van Miltenburg zegt er zelf over: "Ik heb vandaag alle geluiden gehoord die er in de Nederlandse samenleving zijn. Dat maakt me een hele trotse voorzitter op deze dag."

Dank u wel

Gisteren nog kreeg Van Miltenburg kritiek op de manier waarop zij vaart in het debat probeerde te houden door regelmatig tegen sprekers "dank u wel" te zeggen. GroenLinks-leider Jesse Klaver vroeg geïrriteerd of zij iedereen wilde laten uitpraten.

Van Miltenburg raakte eerder in de problemen door het beschuldigen van Kamerlid Voortman en een dubbele afspraak met premier Rutte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl