NOS Voetbal

Moreno wil spijt betuigen aan Shaw na geruchtmakende tackle

PSV-verdediger Héctor Moreno hoopt op korte termijn persoonlijk zijn spijt te kunnen betuigen aan Manchester United-speler Luke Shaw. De Engelsman liep dinsdag bij een tackle van de Mexicaan in de Champions League een dubbele beenbreuk op. "Ik wil tegen hem zeggen dat het me erg spijt. Dat ik hem steun en sterkte wens en dat ik voor hem bid, opdat hij snel weer hersteld is."

Shaw was in het door PSV met 2-1 gewonnen duel op weg naar het doel van PSV, toen hij bruut werd gestopt door de Mexicaan, die de bal raakte maar ook het standbeen van de Engelsman meenam. Door de zware blessure staat Shaw maanden buitenspel. De Italiaanse scheidsrechter Nicola Rizzoli floot niet voor de charge in het strafschopgebied van PSV.

PSV wil helpen

Moreno heeft nog geen contact gehad met Shaw. "Nee, ik wil graag met hem praten, maar ik begrijp de situatie. Gisteren is hij geopereerd. Hij heeft rust nodig. Ik denk dat de clubs wel contact hebben gehad. PSV wil Manchester waar mogelijk helpen."

De Mexicaan oogt twee dagen na het incident nog steeds aangeslagen. "Het is triest. Je wilt nooit dat zoiets gebeurt op een voetbalveld. Ik bid voor elke wedstrijd tot God dat er niks met mij, m'n ploeggenoten en m'n tegenstanders gebeurt. Het is iets vervelends, maar het was een ongeluk. Ik denk dat hij wel weet dat het nooit mijn bedoeling was. Natuurlijk ging ik voor de bal. Hopelijk overkomt het me nooit weer."

Furieuze reacties

Bij Manchester United werd furieus gereageerd op de tackle. Ook de beslissing van de UEFA om Moreno, die later nog scoorde, uit te roepen tot Man of the Match kon bij United op weinig waardering rekenen. "Ieder woord dat ik erover zeg, is er één te veel", zei trainer Louis van Gaal over het incident. Ook in veel Engelse kranten werd schande gesproken over de tackle.

"Ja, maar dat hoort erbij", reageert Moreno. "De scheidsrechter heeft beslist dat dat niet nodig was. Dat kan je natuurlijk anders zien, maar het is jammer dat mensen er zo over denken. Het is gebeurd en daar kan ik niks aan veranderen. Ik zou graag veranderen dat hij z'n been heeft gebroken, maar dat kan niet."

'Briljante tackle'

Maar er is ook bijval voor de Mexicaan. "Ik vond het een briljante tackle", zei voormalig Manchester United-speler Roy Keane, die als voetballer ook nooit vies was van een stevige overtreding op zijn tijd. "Ik houd van de fysieke kant van het spel. Je kan het zien aan de reactie van de spelers, die er het dichtste bij zijn en het beste kunnen beoordelen. Zij vonden het op dat moment ook geen zware overtreding."

"Als spelers zo'n grote snelheid hebben kunnen blessures altijd gebeuren", vervolgde de huidige bondscoach van Ierland voor de Britse tv-zender ITV. "Ik ben verbaasd dat het niet vaker gebeurt."

Meer bijval

Ook de voormalig scheidsrechter Howard Webb zag geen overtreding in de actie van Moreno. "Het was een goede beslissing van arbiter Rizzoli. Het was geen boosaardige overtreding, alleen ongelukkig", zei Webb bij tv-zender BT Sport.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl