AFP
NOS Nieuws

Ai Wei Wei en Anish Kapoor in actie voor vluchtelingen

De wereldberoemde kunstenaars Ai Wei Wei en Anish Kapoor hebben in Londen een demonstratieve mars geleid ter ondersteuning van de vluchtelingen. Ze riepen op tot een "menselijke in plaats van een politieke" oplossing van de vluchtelingencrisis. Beiden droegen een grijze deken als symbool voor de behoeftigheid van de 60 miljoen vluchtelingen in de wereld. Enkele honderden mensen voegden zich bij het tweetal.

"Dit probleem gaat iedereen aan", zei Ai Wei Wei. Hij riep de Britse regering vorige week al op om meer asielzoekers toe te laten. De Chinese kunstenaar is in Londen om een grote tentoonstelling van zijn werk te openen. Het is voor het eerst dat hij dat persoonlijk kan doen sinds hij in juli zijn paspoort terugkreeg van de Chinese autoriteiten, die het vier jaar geleden hadden ingenomen.

AFP
De kunstenaars staan bij de start de pers te woord

Anish Kapoor kwam onlangs in het nieuws omdat zijn beeld Dirty Corner in de paleistuin van Versailles tot twee keer toe met antisemitische leuzen werd beklad.

Tijdens hun ruim 10 kilometer lange mars passeerden ze onder meer de ambtswoning van de Britse premier op Downing Street 10 en de parlementsgebouwen aan de Theems. Ai Wei Wei en Kapoor willen de actie de komende tijd herhalen in andere steden over de hele wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl