YouTube / Dallasnews
NOS Nieuws

Politie verwart zelfgemaakte klok van leerling met bom

Een 14-jarige leerling van een school in de Amerikaanse staat Texas is gearresteerd nadat zijn zelfgemaakte klok door een leraar was aangezien voor een bom. Volgens de lokale krant The Dallas Morning News werd de jongen, Ahmed Mohamed, geboeid afgevoerd.

"Ik wilde mijn nieuwste uitvinding graag laten zien aan mijn docent", vertelt Ahmed. "Maar hij dacht dat mijn digitale klok een bom was. Ik werd uit de klas gehaald en ondervraagd door vijf agenten. Daarna werd ik gearresteerd en naar een jeugddetentiecentrum gebracht."

De vader van Ahmed, die oorspronkelijk uit Sudan komt, zegt dat hij bang is dat zijn zoon is opgepakt vanwege zijn buitenlandse achternaam. Op de website van de politie staat alleen dat de leerling is gearresteerd na een bommelding.

Racisme

Op de sociale media is verontwaardigd gereageerd op de arrestatie van Ahmed Mohamed. Op onder meer Twitter en Facebook wordt zijn school beschuldigd van racisme.

De directie van de school wil niet ingaan op de aanleiding voor de arrestatie van Ahmed. Een woordvoerder zei wel dat de school "altijd de nodige maatregelen neemt om de leerlingen te beschermen".

Volgens de ouders van Ahmed heeft de school de jongen drie dagen geschorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl