Pro Shots
NOS Voetbal

Cocu: meer dan trots en blij met onze fans

PSV-trainer Phillip Cocu prijst zijn team en de supporters na de knappe zege van PSV op Manchester United. In Eindhoven won de regerend landskampioen de eerste wedstrijd in de Champions League met 2-1 van de ploeg van Louis van Gaal.

"Ik ben meer dan trots op het team. Dit was echt een teamprestatie. We hebben als kerels gespeeld. Alles voor elkaar over gehad, tot de laatste seconde", begint Cocu.

United balbezit, weinig gevaar

"Manchester United had wel veel balbezit, maar het leidde niet tot veel gevaarlijke situaties. Het belangrijkste is dat wij de momenten die wij kregen goed hebben benut. Wij hebben eigenlijk niet veel kansen gecreëerd, maar dankzij onze fans hebben we deze overwinning uit het vuur kunnen slepen."

Mooiste moment

Luciano Narsingh werd matchwinner, maar was na afloop nog vrij kalm. "Ik lach niet, maar ik ben heel blij, hoor. Ik ben gewoon erg moe. Dit is het mooiste moment uit mijn carrière", zegt de aanvaller.

"Het dringt nu wel een beetje tot me door. Ik was voor mijn goal alleen maar achter Daley Blind aan het aanlopen. Maar toen Maxime Lestienne vertrok, ging ik. Het was een prachtige voorzet en ik kon scoren. Ik dacht niet na, daarom ging hij erin."

Ongelukkige actie

Cocu werd ook gevraagd of de zware blessure van Luke Shaw de mooie overwinning niet overschaduwde. De linksback van Manchester United liep een dubbele beenbreuk op na een tackle van Héctor Moreno.

"Dat is een heel vervelende blessure. Hij is jong en belangrijk voor het team. Het is vreselijk dat dit is gebeurd bij hem", aldus Cocu. "Maar ik geloof niet dat het de intentie was van Héctor Moreno om hem te blesseren. Het was een ongelukkige actie. Héctor voelt zich er erg vervelend over."

Jeffrey Bruma stond dicht bij de plek waar het gebeurde, maar hij heeft het incident niet gezien. "Heel spijtig. Er is geen opzet in het spel. Dit kun je niemand kwalijk nemen. Ik ben niet gaan kijken, omdat ik al dacht dat het een breuk was. Ik hoop op een snel herstel, want het is vreselijk voor hem."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl