PSV viert de overwinning op United

PSV stunt met overwinning op Manchester United

PSV heeft het eerste duel in groep B van de Champions League gewonnen. In eigen huis won het verrassend met 2-1 van Louis van Gaals Manchester United.

De eerste kans was voor de bezoekers en werd ingeleid door de op het oude nest teruggekeerde Memphis Depay. Zijn voorzet bleek echter net iets te scherp voor Anthony Martial.

Een tweede kans voor United leek in de maak toen Luke Shaw opstoomde door het centrum, maar de opmars van de linksback werd op hardhandige wijze gestopt door Hector Moreno.

De Mexicaan ontsnapte aan rood, PSV aan een penalty en Shaw werd na tien minuten blessurebehandeling per brancard van het veld gedragen.

Luke Shaw verlaat ernstig geblesseerd het veld, boosdoener Héctor Moreno kijkt toe

Depay scoort in Eindhoven

PSV, dat met hetzelfde elftal begon dat zaterdag Cambuur met 6-0 had verpletterd, liet zich aanvallend nog niet echt gelden.

United wel, en na een dieptepass van Daley Blind ontdeed Depay zich behendig van Santiago Arias en Jeffrey Bruma, waarna hij de bal beheerst binnenschoot.

Memphis Depay heeft gescoord tegen PSV

PSV kantelt duel

PSV ontsnapte even later toen Memphis voorlangs schoot en doelman Jeroen Zoet een schot van Chris Smalling keerde.

In blessuretijd deed PSV iets terug via Moreno: de Mexicaan, verantwoordelijk voor de blessure van Shaw, kopte uit een corner van Maxime Lestienne de bal via het hoofd van Daley Blind tegen de touwen.

Een snelle uitval een klein kwartier na rust leverde PSV de verrassende voorsprong op. Andres Guardado vond met een omhaal de op links vrijstaande Lestienne die met een voorzet op maat Luciano Narsingh bediende en die liet met een kopbal via de grond doelman David de Gea kansloos.

Kort na de 2-1 had Mata al gelijk kunnen maken als hij het subtiele passje van Schweinsteiger onder controle had gekregen. Tot opluchting van Zoet rolde de bal echter over de achterlijn.