NOS
NOS Nieuws

Facebook komt met een soort 'Vind ik niet leuk'-knop

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Facebook's bekendste knop 'Vind ik leuk' krijgt een versie om medeleven te tonen. Facebook-directeur Mark Zuckerberg zei tijdens een vraag- en antwoordsessie dat het bedrijf werkt aan een soort 'Vind ik niet leuk'-knop.

"Mensen hebben de afgelopen jaren heel vaak gevraagd om de Vind ik niet leuk-knop", zei Zuckerberg tijdens het gesprek. "Vandaag kan ik bevestigen dat we eraan werken." De reden dat het bedrijf zolang heeft gewacht met het maken van deze tweede knop, is dat Zuckerberg wil voorkomen dat zo'n knop wordt gebruikt om reacties en berichten omhoog of naar beneden te stemmen.

Emotie

Daarmee zou het sociale platform gaan lijken op internetforum Reddit en dat wil Zuckerberg niet. Maar hij erkent ook dat het mensen graag hun emotie willen uitdragen.

"Als je iets leest wat je raakt, bijvoorbeeld over de vluchtelingencrisis of als een familielid is overleden, kan het ongemakkelijk voelen om zoiets te te liken. Tegelijkertijd wil je wel je medeleven betuigen", zegt Zuckerberg. Hoe zo'n knop er precies gaat uitzien blijft dus nog onduidelijk. "We moeten nog uitvinden wat de beste manier is om zo'n emotie uit te dragen."

De kans lijkt klein dat het daadwerkelijk een 'Vind ik niet leuk'-knop wordt, hoewel Zuckerberg dat in het begin wel lijkt te zeggen. Hij bedoelt, zo legt hij later uit, een knop waarmee je kunt laten weten dat je meeleeft. Facebook is van plan de komende tijd testen te gaan doen.

2009

Zuckerberg hintte in december vorig jaar voor het eerst op de mogelijkheid van een dergelijke knop, maar hij was toen niet concreet.

Facebook introduceerde de 'Vind ik leuk'-knop in 2009.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl