NOS Nieuws

Rutte tegen kinderen: je mag iets meer zeuren om speelgoed

Rutte: kinderen mogen meer zeuren

Kinderen kunnen dit jaar weer wat meer zeuren om speelgoed, omdat het beter gaat met de economie. Dat zei premier Rutte in gesprek met het NOS Jeugdjournaal. "De kinderen kunnen nu zeggen: 'Ja, meneer Rutte zei dat het wat beter gaat, dus ik wil toch die voetbal hebben.'"

De premier haastte zich wel om te zeggen dat hij niet voor alle kinderen in Nederland kan spreken. "Er zullen ook kinderen kijken van wie de ouders een uitkering hebben, of die geen ouders hebben. Het hangt dus heel erg af van de situatie bij je thuis. Maar als je naar Nederland als geheel kijkt, is er weer iets ruimte."

Rutte benadrukte ook dat kinderen op school iets zullen merken van de verbeterende economie, doordat bijvoorbeeld de leraren beter zijn opgeleid en de scholen beter worden uitgerust.

Daarnaast ging de premier in op de vluchtelingenkwestie. Hij noemde de situatie "ongelooflijk triest" en zei dat het kabinet graag wil dat de vluchtelingen in de eigen regio worden opgevangen, "zodat ze niet de gevaarlijke oversteek naar Europa hoeven te maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl