NOS Voetbal

Van Gaal is waakzaam, Depay gaat gewoon juichen

Van Gaal: weinig goede herinneringen aan PSV-stadion

Louis van Gaal verwacht niet dat Manchester United een makkelijke avond gaat beleven tegen PSV. "Eindhoven is een moeilijke plek voor mij. Met Barcelona heb ik hier nooit gewonnen en ook met Ajax niet veel. Als iemand gelooft in het Nederlands voetbal, ben ik het. PSV is thuis moeilijk te verslaan."

Dinsdagavond om 20.45 uur begint het Champions League-seizoen voor de kampioen van Nederland en de nummer vier van Engeland. De meeste aandacht gaat uit naar Memphis Depay, die kort na zijn transfer al terugkeert in Eindhoven. Om die reden zat de aanvaller ook naast coach Van Gaal aan tafel tijdens de persconferentie.

Tien jaar

Voor Depay is het heel speciaal dat hij terug is in Eindhoven. "Natuurlijk. Ik heb hier tien jaar gespeeld voordat ik naar Manchester United vertrok. Het is goed om iedereen weer te zien."

Het is nog de vraag hoe Van Gaal gaat spelen tegen PSV. Zaterdag tegen Liverpool (3-1 zege) posteerde de oud-bondscoach Marouane Fellaini in de spits. Dit omdat Wayne Rooney hamstringklachten heeft.

Je kunt van jonge spelers niet verwachten dat ze constant zijn. Dat moet je accepteren.

Louis van Gaal

Depay zal ongetwijfeld in de basis staan, maar heel goed gaat het nog niet met de Nederlander. Tegen Liverpool kon hij na de eerste helft in de kleedkamer achterblijven, waarna invaller Ashley Young meer gevaar in het spel van United bracht. Volgens Van Gaal is het logisch dat Depay nog niet elke week goed is.

Memphis en Martial moeten wennen

"Memphis doet het goed, maar hij moet natuurlijk wennen aan het hoge ritme en de druk op de bal. Hij zal verbeteren, denk ik. Maar ik en de fans moeten geduldig zijn", zei Van Gaal, die dezelfde mening heeft over miljoenenaankoop Anthony Martial.

De 19-jarige Fransman scoorde direct bij zijn debuut, maar of hij tegen PSV gaat spelen wilde Van Gaal nog niet zeggen. "Hij maakte een goede indruk tot dusver. Maar ook hij heeft tijd nodig. Je kunt van jonge spelers niet verwachten dat ze constant zijn. Dat moet je accepteren."

Natuurlijk kwam ook nog de vraag of Depay gaat juichen als hij scoort tegen PSV. "Als ik speel en scoor, dan juich ik wel. Maar dat betekent niet dat ik geen respect heb voor PSV. Natuurlijk is dat wel zo. Het is heel speciaal voor me."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl