Tom Dumoulin zegt dat zijn ploeg, Giant-Alpecin, knechten voor hem zal aantrekken ANP

Team Giant-Alpecin gaat een ploeg bouwen om in grote rondes voor het klassement te rijden. Dat zegt Tom Dumoulin in De Nieuws BV op NPO Radio 1. "De ploeg zal renners aantrekken om mij en Warren Barguil in de bergen te ondersteunen."

"We zullen niet meer puur gericht zijn op de sprint de komende jaren. Natuurlijk zullen we ons daar ook op blijven focussen, maar we gaan ook voor het klassement. Daar gaan we stappen in maken", aldus Dumoulin.

'We zullen niet meer puur gericht zijn op de sprint'

Dumoulin voelt zich al de kopman van Giant-Alpecin. "Die status heb ik al wel afgedwongen in de ploeg, ook voor de Vuelta al." Volgend jaar zal de olympische tijdrit het hoofddoel worden voor de 24-jarige Dumoulin. "Daar zullen de grote rondes misschien omheen gebouwd worden."

Fietsende vriendengroep

Dumoulin heeft nog een contract voor een jaar, maar verwacht ook daarna nog voor Giant-Alpecin te rijden. "Ik voel me heel fijn in de ploeg. We zijn een soort vriendengroep die samen gaat fietsen. We hebben lol samen."

"Er wordt van bovenop weinig druk op ons gelegd. Er zijn andere ploegen waar renners misschien meer verdienen, maar die wel de helft van het jaar ongelukkig zijn omdat ze niet presteren en boze mailtjes van managers krijgen. Daar heb ik geen zin in."

STER reclame