'Dit Feyenoord moet meedoen om titel'

Studio Voetbal 13 september NOS

In de eerste Studio Voetbal met de nieuwe presentator Tom Egbers gaat het onder meer over doelstellingen en ambities. "Vreemd dat de doelstelling van Feyenoord wordt bijgesteld", aldus Bert van Marwijk. De doelstelling van PSV in de groepsfase van de Champions League is volgens Youri Mulder: "Derde worden." En met een knipoog: "Maar de ambitie moet zijn de Champions League winnen."

Waar Feyenoord volgens de doelstelling van vorig seizoen nog voor de titel moest gaan, is plaatsing voor Europees voetbal nu het streven van technisch directeur Martin van Geel. Terwijl de fans hardop praten over het kampioenschap. "Iedereen heeft het over het kampioenschap, zeker met de aankoop van Dirk Kuijt", aldus Van Marwijk. "Daar moet je ook niet voor weglopen. Maar als de verwachtingen te hoog worden, worden de doelstellingen vaak bijgesteld."

"Dit elftal moet in feite meedoen om de titel", zegt Willem Vissers. "Ze spelen vrij slecht en hebben toch twaalf punten. Dan kan je niet zeggen dat je derde wil worden." Volgens Iwan van Duren is er één belangrijke reden waarom Feyenoord niet structureel kan meedoen om het kampioenschap: "Het ontbreken van een nieuw stadion." 

'Dit Feyenoord moet meedoen om titel'

'Het hart regeert weer bij Twente'

FC Twente heeft na de zwakke seizoensstart weinig meer te wensen dan rust en een positieve sfeer. Dat kregen de Tukkers onder de nieuwe hoofdtrainer René Hake voor elkaar tegen Ajax (2-2). "Het hart regeerde weer", aldus Van Duren. "De passie is weer terug en dat sloeg over naar het publiek. Geweldig om naar te kijken."

"De passie waar jij het over hebt komt via de tribunes het veld op, bij de spelers", zegt Youri Mulder. "Jammer dat het nu wel kan", stelt Van Marwijk. "Die spelers liepen weg met Alfred Schreuder en konden het toen niet. Nu doen ze het wel."

'Het hart regeert weer bij Twente'

'Hoe lang accepteert publiek succesloosheid'

PSV speelt dinsdag zijn eerste duel in groep B van de Champions League. Verder komen in de poule met United, CSKA Moskou en VfL Wolfsburg is volgens de gasten een lastig verhaal voor PSV. "Het is als een museumbezoek", aldus de Vissers. 

Voordeel voor PSV is wellicht dat de druk hoog is bij Manchester United. Het is niet rustig. Volgens Van Gaal staan spelers en fans nog achter zijn aanpak, maar van de prestaties van United is Vissers niet onder de indruk.

"Ik heb een hoop duels gezien en meestal is het niet om aan te zien", aldus Vissers. "Ik kan me niet voorstellen dat de fans staan te juichen. Het team moet het beter gaan doen dan vorig seizoen en ik weet niet of dat lukt met dit elftal. Hoe lang gaat het publiek de succesloosheid accepteren?" 

Van Marwijk heeft moeite met de media-optredens van Van Gaal: "Jammer dat hij zich zo gedraagt."

'Jammer dat Van Gaal zich zo gedraagt'