Heracles tweede, maar in Almelo raken ze niet in de war

Stegeman: hier niet van durven dromen

Vorig jaar begon Heracles de competitie met vijf nederlagen op rij en nu heeft de ploeg uit Almelo al vier van de eerste vijf wedstrijden gewonnen. "Ja, een uitstekende start", kan trainer John Stegeman natuurlijk alleen maar beamen na de krappe 1-0 overwinning bij ADO Den Haag. "Dit hadden we niet durven dromen. Heel erg prettig." 

Die vierde zege was niet zonder slag of stoot tot stand gekomen. Maar dat het een moeilijke klus zou worden wist Stegeman van tevoren. "Het was een gevecht en niet altijd even hoogstaand. Maar we hebben 'm wel als team over de streep kunnen trekken en daar ben ik heel content over. Dikke pluim."

'We zijn blij en trots op de plek waar we nu staan'

Heracles-trainer John Stegeman vertelt in NOS Langs de Lijn over de uitstekende seizoenstart van zijn ploeg.

Nog lang niet klaar

Heracles staat inmiddels op twaalf punten, goed voor een met Feyenoord gedeelde tweede plaats vlak achter Ajax. "Ja...", klinkt het bescheiden uit de mond van de succescoach. "Hartstikke mooi. En een compliment voor hoe we het met elkaar doen. We zijn alleen nog lang niet klaar. We willen verbeteren. En waar we eindigen op de ranglijst zien we aan het eind van de rit wel." 

Stegeman beseft dondersgoed dat hij met zijn ploeg boven zijn stand leeft. "Dit geeft de burger moed, maar we raken er niet van in de war in Almelo. We zijn niet achterlijk, wij zijn geen club met een budget van zeventig miljoen, maar van nog geen tien, volgens mij. We zullen heus nog wedstrijden gaan verliezen. Het gaat mij erom hoe we daar dan weer uitkomen met elkaar."

Genieten 

"Nu valt alles goed en heb je geluk op de juiste momenten. Nou, prima. Van genieten. En nu op naar de volgende wedstrijd, naar PSV en zorgen we het PSV hartstikke moeilijk kunnen maken", kijkt hij al uit naar de wedstrijd tussen de nummer twee en vier van de ranglijst. Een heuse topper dus. "Ja, PSV is echt een topploeg, klopt", laat Stegeman zich niet uit zijn tent lokken.