FC Utrecht is thuis Vitesse de baas

Willem Janssen (m) viert zijn goal met Nacer Barazite (l) en Sébastien Haller (r). Pro Shots

FC Utrecht heeft net als vorig jaar de thuiswedstrijd tegen Vitesse gewonnen. In de vooral voor rust boeiende ontmoeting trok het met 2-1 aan het langste eind.

In de alleraardigste eerste helft kwamen beide ploegen aanvallend goed uit de verf. Nadat doelman Eloy Room de actieve rechtsback Sean Klaiber twee keer van scoren afgehouden had, trof Willem Janssen wel doel. Een door Bart Ramselaar doorgekopte corner belandde voor de voeten van de Utrecht-aanvoerder, die de bal vervolgens voor het intikken had. 

Drie minuten na de openingstreffer kwam Vitesse al op gelijke hoogte, eveneens uit een corner en eveneens door de aanvoerder. Guram Kashia zag zijn eerste inzet nog gekeerd worden door keeper Robbin Ruiter, maar in het gefrommel was het bij zijn tweede poging wel raak.

Flitsende combinatie

Hoogtepunt voor rust, naast de twee doelpunten, was de flitsende combinatie tussen Nacer Barazite, Ramselaar en Janssen, die nog net door Room van scoren afgehouden werd. Room was vijf minuten na rust wel kansloos op een geplaatst schot van Ramselaar, die keurig in stelling was gebracht door Barazite. 

Gaandeweg de tweede helft nam Utrecht wat gas terug en gaf het wat meer aandacht aan het vasthouden van de voorsprong. Vitesse drong weliswaar even aan, maar echt doelrijpe kansen dwong het niet af, al was Danilo Pantic nog wel gevaarlijk met een schot voorlangs. In blessuretijd ranselde Room op fraaie wijze een vrije trap van Timo Letschert uit de rechterbovenhoek.

Ten Hag: team en spelers ontwikkelen zich
Reactie FC Utrecht-trainer Erik ten Hag na het met 2-1 gewonnen eredivisieduel met Vitesse.
1/3Ten Hag: team en spelers ontwikkelen zich
Bosz: alles had beter gemoeten
Reactie Vitesse-trainer Peter Bosz na het met 2-1 verloren eredivisieduel met FC Utrecht.
2/3Bosz: alles had beter gemoeten
Ramselaar: rendement moest omhoog
Reactie FC Utrecht-middenvelder Bart Ramselaar na de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Vitesse. Hij gaf een assist en scoorde.
3/3Ramselaar: rendement moest omhoog
25 gerelateerde artikelen