Elia: De Kuip trilt, bier vliegt door de lucht

Scorende Elia: ik heb dit vaak op tv gezien

Met zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst bezorgde Eljero Elia Feyenoord als invaller de drie punten in de thuiswedstrijd tegen Willem II (1-0). "Scoren bij mijn debuut in de Kuip. Dit is een heel mooi scenario", reageerde de matchwinner.

"Ik heb dit vaak op televisie gezien, maar om het zelf mee te maken, is een jongensdroom", vervolgde Elia. "De Kuip trilt, het publiek gaat helemaal los en het bier vliegt door de lucht."

'Dit doet veel met me' 

Elia kwam in de 63ste minuut in de ploeg voor Bilal Basacikoglu en schoot vijf minuten later het winnende doelpunt binnen. Hij nam een pass van Rick Karsdorp aan met links en knalde de bal met rechts in het dak van het doel. Zijn ontlading was intens. Bij het vieren schoot hij met links hard op de lat en vervolgens liep hij door naar de fans achter het doel. 

"Dit doet veel met me", aldus Elia. "De technische staf gelooft in mij en ik ben blij met de kans die ze mij geven." 

'Hoop dat dit leuk begin is' 

Elia kende twee weken geleden een ongelukkig debuut tegen PSV (3-1 verlies). Tijdens zijn invalbeurt veroorzaakte hij een strafschop, waarbij arbiter Björn Kuipers erkende dat hij die niet nog een keer zou geven. Tegen Willem II begon hij opnieuw op de bank. Daar zit hij niet mee. Hij heeft geduld.

"Frustratie heb ik totaal niet", zei Elia. "We zijn een team en iedereen is belangrijk. Vandaag was ik dit de gelukkige. Hopelijk is dit een leuk begin. Op naar volgende week (uit tegen Roda JC Kerkrade). Ik verwacht niks. Als ik er niet in sta, val ik weer in als vandaag. Ik hoef niet met de trainer te praten. Dat is niet belangrijk. Ik accepteer de beslissingen van de trainer." 

1/3Van Bronckhorst heeft als trainer nog nooit achterover kunnen leunen
2/3Streppel: tijdrekken Feyenoord compliment voor ons
3/3Lamprou na moeizame competitiestart: geen zorgen maken