Thomas Pieters
NOS Sport

Belgische golfer Pieters wint KLM Open

Thomas Pieters heeft het KLM Open op zijn naam gebracht. De Belg kwam na een slotronde van 65 uit op een totaal van 261 (-19), een slag beter dan de Spanjaard Eduardo da Silva en de Engelsman Lee Slattery.

Joost Luiten kon zijn favorietenrol op de Kennemer niet waarmaken. De Bleiswijker, toernooiwinnaar in 2013, speelde na zijn sterke eerste ronde te wisselvallig. Hij ging zondag in 67 slagen rond en werd met 269 (-11) gedeeld 22ste.

Pieters wint KLM Open, Luiten wordt 22ste

Eerste plaats een last

Slattery en Rafa Cabrera-Bello begonnen de dag als leider op -16). Pieters volgde op twee slagen. Eerder was al gebleken dat de eerste plaats een last was. Paul Lawrie verspeelde die op vrijdag en dat overkwam Soren Kjeldsen een dag later.

Slattery leek daarmee te breken. Hij kon een play-off afdwingen, maar miste op de slothole een korte parputt. De 23-jarige Pieters pakte zodoende in Zandvoort zijn tweede titel in drie weken tijd na één in Tsjechië.

Luiten na sterke start te grillig

Luiten baalde van zijn bijrol. "Ik heb te veel fouten gemaakt", aldus de nummer 66 van de wereld. "Ook vandaag maakte ik weer onnodige bogeys. Ik heb de afgelopen dagen gewoon te veel laten liggen", sipte Luiten.

Luiten: het was niet zo mooi als twee jaar terug

Besseling tevreden

Wil Besseling uit Zwaag kan wel op een geslaagd toernooi terugkijken. Hij liep een slotronde van 69. Besseling, die in vier dagen slechts drie bogeys maakte, eindigde met -7 als 47ste, zijn beste klassering ooit op het Dutch Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl