Eljiro Elia, matchwinner in De Kuip, met Rick Karsdorp

Moeizame thuiszege Feyenoord op Willem II

Feyenoord heeft in eigen huis een moeizame 1-0 overwinning geboekt op Willem II. De Rotterdammers dankten de zege aan Eljero Elia, die een kwartier na rust inviel en niet veel later al scoorde.

Willem II, dat exact een jaar geleden in De Kuip met 2-1 zegevierde, kreeg een half uur lang geen poot aan de grond. Bovendien kwam het goed weg bij kansen van Bilal Basaçikoglu, Michiel Kramer en Karim El Ahmadi, met dank ook aan de steevast bijtijds ingrijpende doelman Kostas Lamprou.

De twee beste kansen voor rust deden zich na dat eerste half uur voor en waren beide voor de Tilburgers. Erik Falkenburg kreeg de eerste: na een razendsnelle counter schoot hij via de vingertoppen van Kenneth Vermeer maar net naast. De doelman redde ook daarna uitstekend met een goed getimede sliding op de bal, toen Lesly de Sa op hem af stormde.

Kramer valt geblesseerd uit

Kort na rust was Feyenoord dicht bij de openingstreffer toen El Ahmadi op de paal schoot en Kramer er niet in slaagde uit de rebound te scoren. Kramer verliet kort daarna geblesseerd het veld, waarna een rommelige fase aanbrak met bijzonder veel onnodig balverlies aan beide zijden.

Ongeveer een kwartier na rust besloot Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst Elia in te brengen voor Basaçikoglu en dat bleek een gouden greep. De linksbuiten stond amper vijf minuten in het veld toen hij Rick Karsdorp om de bal vroeg in het centrum en die bediende hem op maat met een dieptepass, waarna Elia met een hard schot Lamprou verschalkte.