NOS Sport

Golflegende Watson attractie op KLM Open

Tom Watson, Amerikaanse golflegende op KLM Open

Het komt niet vaak voor dat een golflegende naar Nederland komt om te spelen. Het gebeurt deze week op de KLM Open in Zandvoort.

De 66-jarige Tom Watson is een vermaard golfer. Hij won acht majors in zijn profcarrière, waarvan vijf keer het beroemde Brits Open (1975, ‘77, ‘80, ‘82 en ‘83). Toernooidirecteur Daan Slooter van het KLM Open nodigde Watson keer op keer uit naar Nederland te komen, maar er kwam altijd wel iets tussen. Tot hij dit jaar eindelijk 'ja' kon zeggen.

Linksbanen

"Hij is misschien wel de beste speler op linksbanen ooit", durft Slooter te beweren. "Dit was waarschijnlijk ook de laatste kans om hem op een van onze mooie golfbanen te laten spelen, waar hij de jonkies nog wat kan leren."

Linksbanen zijn golfbanen waar de wind vrij spel heeft. Meestal liggen ze dan ook vlak langs de kust in open gebied. Watson kon zijn geluk niet op na zijn kennismaking met de Kennemer in Zandvoort. "Wat een prachtige, traditionele golfbaan. Hij overtreft mijn verwachtingen. Dit is een baan waar je voortdurend moet nadenken. Het is een uitdaging voor de golfer, vooral ook door de hoogteverschillen in de duinen."

In een keer...

Watson baarde woensdag opzien tijdens het inleidende toernooi tussen profs en amateurs (de pro-am) met een hole-in-one op de zeventiende hole. Tijdens het hoofdtoernooi was dat een auto waard geweest. Nu stond Watson met lege handen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl