Slijpen uitstekend gelukt bij Heracles

Vreugde bij de spelers van Heracles na de overwinning op FC Twente (2-0). De ploeg won drie van de vier duels ANP

Het is even wennen voor iedereen die Heracles een warm hart toedraagt. De Almelose club bekleedde tot dit weekeinde de tweede plaats in de eredivisie. Het is alweer 51 jaar geleden dat Heracles zo goed uit de startblokken kwam in de eredivisie.

ADO Den Haag is zondagmiddag (14.30 uur) tegenstander nummer vijf. Heracles hoopt de positieve flow die door de club loopt nog even vast te houden. Zeker na de 2-0 winst op buurman FC Twente kan het niet op in Almelo.

Niet verrassend

Toch is de uitstekende start van Heracles niet zo verrassend als het zich laat aanzien. Met Roda, NEC, Cambuur en het zwalkende FC Twente had Heracles niet de zwaarst denkbare tegenstanders. En vergeet niet dat Heracles nog altijd voortborduurt op de goede prestaties van na de winterstop in het vorige seizoen. 

Wezenlijk is er niet veel veranderd in dat elftal. Bram Castro is een degelijke doelman. Het centrale duo Mike te Wierik en Ramon Zomer is geen wonderkoppel, maar ze voelen en vullen elkaar goed aan. Met Mark-Jan Fledderus en Wout Droste heeft Heracles twee ervaren backs. 

Geen schoonheidsprijs

Op het middenveld kan Illias Bel Hassani de lijnen uitzetten, geflankeerd door Thomas Bruns en Joey Pelupessy. Een technisch sterke middenlinie met veel loopvermogen.

In de voorhoede laat vleugelspits Brahim Darri wekelijks zien een groot talent te zijn, dat vertrouwen uitstraalt met goede individuele acties. Spits Wout Weghorst zal nooit een schoonheidsprijs winnen, maar met zijn lengte en onuitputtelijke vechtlust maakt hij het elke verdediger lastig.

Oussama Tannane telt zijn doelpunten tegen SC Cambuur op Pro Shots

Tannane

Over Oussama Tannane is al veel gezegd en geschreven. Hij lijkt het etiket van eeuwig talent en het stempel van enfant terrible eindelijk kwijt te zijn. Zijn vertrouwen kan natuurlijk niet meer stuk na de vier treffers tegen Cambuur en zijn recente uitverkiezing in Jong Oranje. Of Tannane werkelijk de sprong naar een topclub kan maken, zal blijken als hij zich ook staande houdt in een mindere periode.

Bijna het hele elftal dat nu speelt, stond vorig seizoen ook al onder contract bij Heracles. Trainer John Stegeman en zijn assistent Hendrie Krüzen hoefden in de zomer eigenlijk alleen maar bij te slijpen en dat lijkt uitstekend gelukt. Want feit is dat Heracles nu al net zoveel punten heeft als vorig seizoen na dertien wedstrijden.