Flavia Pennetta maakte na haar zege bekend te stoppen met tennis
NOS Sport

Pennetta verovert titel US Open en kondigt afscheid aan

Flavia Pennetta heeft op de US Open in New York de mooiste prijs uit haar carrière veroverd. De Italiaanse klopte in de finale landgenote Roberta Vinci met 7-6 (4), 6-2 en kondigde na afloop op de baan haar afscheid aan.

De 33-jarige Pennetta verwierf met haar zege een plaats in de recordboeken. Nog nooit was een speelster zo oud toen ze voor het eerst een grandslamtoernooi won. De Italiaanse had bovendien liefst 49 grandslamtoernooien nodig om haar eerste titel te winnen, eveneens uniek.

Pennetta, de nummer 26 van de wereld, treedt in de voetsporen van Francesca Schiavone, in 2010 op Roland Garros de eerste Italiaanse grandslamwinnares.

Pennetta verovert titel US Open

Gespannen Pennetta klopt Vinci

Pennetta en Vinci kennen elkaar door en door. Ze speelden al tegen elkaar toen ze negen jaar oud waren, wonnen in 1999 op Roland Garros bij de junioren de dubbelspeltitel en spelen al jaren samen in de Fed Cup.

De 32-jarige Vinci oogde een dag na haar sensationele overwinning op Serena Williams uiterst ontspannen. Pennetta was zenuwachtiger, maar sloeg na een voorzichtig begin wel als eerste toe.

Vinci maakte de break achterstand weer ongedaan, maar moest in de tiebreak toch buigen. De mondiale nummer 43 maakte te veel fouten. Pennetta voerde de druk flink op en trok de set met 7-4 naar zich toe.

Flavia Pennetta neemt de felicitaties van Roberta Vinci in ontvangst

Pennetta kondigt afscheid aan

In het tweede bedrijf ging Pennetta steeds beter spelen. Ze legde Vinci haar wil op in de rally's en liep snel uit naar 4-0. Vinci spartelde nog wel tegen, kwam terug tot 2-4, maar verder liet Pennetta het niet komen.

Na afloop had Pennetta een opmerkelijk nieuwtje. "Ik heb er vooraf lang over nagedacht, maar ik stop ermee. Ik ga de tennissport verlaten", zei de Italiaanse met tranen in de ogen.

"Ik ben zo blij. Ik had nooit gedacht dat ik zover kon komen, dat ik kampioene kon worden." Vinci, die net als Pennetta haar eerste grandslamfinale speelde, had vrede met de nederlaag. "Ik ben blij dat ik in de finale stond en ben blij voor Flavia."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl