Twente tevreden met punt, De Boer vindt het "zo onnodig"

Pro Shots

Hoewel FC Twente in eigen huis tegen Ajax een 2-0 voorsprong uit handen gaf, was de debuterende trainer René Hake tevreden met een punt. "De 2-2 zag je eigenlijk wel aankomen. De fans blijven ons steunen tot de 95ste minuut en dan zie je dat we dat punt weten vast te houden."

Bij zijn collega Frank de Boer heerste toch wel de teleurstelling. "Ik ben wel tevreden dat we onze rug gerecht hebben. Je kan weleens een uitglijder hebben, maar je wil altijd meer. Als een gelijkspel terecht is, dan zeg je oké. Maar ik vond het zo onnodig. Uiteindelijk vind ik dat we onszelf tekort hebben gedaan. Wij hadden hier niet twee punten mogen verliezen."

1/2De Boer: dit was zo onnodig
2/2Hake: heel moeilijk om Marsman te passeren

66 minuten goed spel

De Boer miste met name in de eerste 24 minuten de beleving en de scherpte. "Als je dat niet hebt, dan krijg je dit soort goals tegen. Na 24 minuten gaan we wel spelen en dan zie je dat er niets aan de hand is. Maar dan is er nog wel één moment van verslapping en wordt het 2-0. Uiteindelijk resulteerde ons spel wel in twee goals."

Bij FC Twente was er naast Hake, die interim-trainer is sinds het ontslag van Alfred Schreuder, nog iemand die zijn debuut maakte. Joël Drommel kreeg in het doel de voorkeur boven Nick Marsman. 

Debuut tegen Ajax

"Mooi om op je achttiende je debuut te maken tegen Ajax", zegt Drommel. "Ik heb een paar mooie ballen gepakt, maar het is natuurlijk jammer dat je twee goals tegen krijgt in de slotfase."

Drommel speelde een hoofdrol bij de 2-2. Hij veroorzaakte de strafschop door Yaya Sanogo onderuit te halen in het strafschopgebied. "Hij liet zich snel vallen, maar een scheidsrechter fluit al snel voor een penalty."

Hake wilde ook nog wel wat kwijt over de keuze om Drommel in het doel te posteren. "Het is heel moeilijk om Nick Marsman te passeren. Ik ken hem van alle spelers het langst. Uiteindelijk, na discussie met de staf, heb ik deze keuze gemaakt. Je moet doen wat het beste voor de ploeg is. Ik vind nu nog steeds dat het een goede beslissing was."

1/2Drommel: heel mooi om tegen Ajax debuut te maken
2/2Gudelj twijfelt over de strafschop die Twente kreeg