Ruime zege PEC Zwolle dankzij Lars Veldwijk

Lars Veldwijk was tegen zijn oude werkgever goed voor een hattrick ANP

PEC Zwolle heeft zich dankzij een 3-0 thuiszege op Excelsior gehandhaafd in de kopgroep van de eredivisie. Bij PEC was Lars Veldwijk met drie goals de man van de wedstrijd tegen de club, die in het seizoen 2013-2014 zijn werkgever was.

Veldwijk werd na bijna een kwartier in kansrijke positie gebracht door Rick Dekker en passeerde doelman Filip Kurto met een schuiver in de verre hoek. Halverwege de eerste helft bediende Ouasim Bouy de spits met een kopbal en weer schoot hij onberispelijk raak. 

Tom van Weert kreeg in de eerste helft de beste kans namens Excelsior. Hij omspeelde doelman Kevin Begois, waarna hij uit een moeilijke hoek de paal raakte. Veldwijk dook nog een paar keer op voor Kurto, maar de doelman voorkwam dat de huurling van Nottingham Forest met een hattrick op zak aan de thee ging.

Derde treffer Veldwijk

In de tweede helft maakte Veldwijk wel zijn derde treffer. Ditmaal scoorde hij met een kopbal uit een voorzet van SheraldoBecker. Even later haalde PEC-trainer Ron Jans de aanvaller, die in de eerste helft licht geblesseerd was geraakt na een tik van Sander Fischer, uit voorzorg naar de kant. 

Kurto voorkwam de 4-0 bij  een nonchalant ingeschoten strafschop van Stef Nijland. De bal was op de stip beland nadat Nijland was gevloerd door Fischer, die voor zijn vergrijp zijn tweede gele kaart kreeg. Kort voor tijd werd Excelsior zelfs een negental omdat ook Van Weert zijn tweede gele kaart getoond kreeg. 

Veldwijk: een droom om drie keer te scoren
De reactie van PEC Zwolle-aanvaller Lars Veldwijk, die drie keer scoorde in het eredivisieduel met Excelsior.
1/4Veldwijk: een droom om drie keer te scoren
Bouy wil laten zien wat hij kan
De reactie van PEC Zwolle-speler Ouasim Bouy na de gewonnen eredivisiewedstrijd tegen Excelsior.
2/4Bouy wil laten zien wat hij kan
Jans: dit was een Lars Veldwijk-wedstrijd
De reactie van PEC Zwolle-trainer Ron Jans na de eredivisiewedstrijd thuis tegen Excelsior.
3/4Jans: dit was een Lars Veldwijk-wedstrijd
Groenendijk: het was een waardeloze avond
De reactie van Excelsior-trainer Alfons Groenendijk na de eredivisiewedstrijd bij PEC Zwolle.
4/4Groenendijk: het was een waardeloze avond
25 gerelateerde artikelen