Roda JC en NEC spelen gelijk in matig duel

NEC-keeper Hannes Halldórsson plukt stijlvol de bal uit de lucht ANP

Roda JC is op eigen veld in een matige wedstrijd tegen NEC niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Voor de verrassende nummer vier in de eredivisie was het wel het eerste punt in drie competitieduels met de Nijmegenaren. Vorig seizoen speelden beide clubs in de Jupiler League en won NEC in Kerkrade met 1-0 en in Nijmegen met 3-0.

Het begin in Kerkrade was nog wel veelbelovend. Navarone Foor raakte na luttele minuten namens NEC de paal en aan de andere kant stopte doelman Hannes Halldórsson een schot van Tom Van Hyfte. Edwin Gyasi trof doel uit de rebound, maar zijn treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

De amusementswaarde van het duel daalde daarna snel. Voor rust kregen Gyasi, Hicham Faik en Van Hyfte nog kansen voor de thuisclub, terwijl Todd Kane en Wojciech Golla namens de gasten voor gevaar zorgden. 

In de tweede helft ontbrak het beide clubs niet aan strijdlust, maar de slordigheden namen toe en het aantal kansen af. Bij NEC maakte Mihai Roman na een uur zijn debuut, maar ook de Roemeense nieuwkomer kon het duel niet meer tot leven brengen. 

Tevreden Kalezic: er kwam geen vlieg doorheen
De reactie van Roda JC-trainer Darije Kalezic na de eredivisiewedstrijd thuis tegen NEC.
1/2Tevreden Kalezic: er kwam geen vlieg doorheen
Faber: best wel aardig gevoetbald
De reactie van NEC-trainer Ernest Faber na de eredivisiewedstrijd bij Roda JC.
2/2Faber: best wel aardig gevoetbald
34 gerelateerde artikelen