Eerste zege AZ bij puntloos De Graafschap

Rajko Brezancic scoort bij zijn debuut voor AZ en wordt geknuffeld door zijn teamgenoten Pro Shots

AZ heeft in de vijfde speelronde van de eredivisie zijn eerste zege geboekt. De ploeg van coach John van den Brom won met 3-1 bij De Graafschap, dat nog altijd puntloos is.

De Graafschap maakte voor rust lange tijd een machteloze indruk. De thuisploeg speelde voorspelbaar, leverde keer op keer simpel de bal in en stond constant onder druk. De Doetinchemmers moesten bovendien al snel verder zonder Andrew Driver, die na tien minuten geblesseerd uitviel.

Prachtige gelijkmaker Will

AZ zocht veelvuldig de aanval, liet de bal soepel rond gaan en kreeg ook de nodige kansen. Omdat alleen debutant Rajko Brezancic met een van richting veranderd schot wist te scoren, bleef De Graafschap in de wedstrijd en vlak voor rust kwam de thuisploeg met een prachtig schot in de kruising van Nathaniel Will uit het niets langszij.

De Graafschap begon prima aan de tweede helft en had via Nathan Kabasele op 2-1 moeten komen, maar de aanvaller miste een dot van een kans. Nadat ook Alexander Bannink een mogelijkheid om zeep had geholpen, stelde AZ alsnog orde op zaken.

Henriksen blinkt uit

In twee minuten tijd vond Markus Henriksen twee keer het. Eerst kopte de Noor raak uit een van richting veranderde voorzet van Joris van Overeem en even later liet hij met een hard en laag diagonaal schot doelman Hidde Jurjus opnieuw kansloos.

Het duel was daarmee beslist, al toonde De Graasfschap nog wel karakter door hartstochtelijk de aanval te zoeken. Mede omdat invaller Vincent Vermeij een grote kans onbenut liet, werd het niet meer spannend.

Van den Brom: blij met de drie punten, maar kan altijd beter
De reactie van AZ-trainer John van den Brom na de eredivisiewedstrijd bij De Graafschap. De Alkmaarders wonnen met 3-1.
1/4Van den Brom: blij met de drie punten, maar kan altijd beter
Henriksen: veel vertrouwen na zeges met Noorwegen en AZ
De reactie van Markus Henriksen, middenvelder van AZ, na de uitwedstrijd tegen De Graafschap. De Noor wist twee keer te scoren.
2/4Henriksen: veel vertrouwen na zeges met Noorwegen en AZ
Will maakt prachtgoal, maar daar heeft hij nu niets aan
De reactie van Nathaniel Will na de wedstrijd De Graafschap-AZ. Het duel eindigt in 1-3, maar het enige doelpunt van de thuisploeg, gemaakt door Will, was wonderschoon.
3/4Will maakt prachtgoal, maar daar heeft hij nu niets aan
Vreman: wij moeten zorgen dat de fans ons blijven steunen
De reactie van De Graafschap-trainer Jan Vreman na de eredivisiewedstrijd thuis tegen AZ.
4/4Vreman: wij moeten zorgen dat de fans ons blijven steunen
34 gerelateerde artikelen