Roger Federer op de US Open in zijn duel met Stan Wawrinka
NOS Sport

Federer soepel naar finale ten koste van Wawrinka

Roger Federer heeft voor de zevende keer de finale bereikt van de US Open. De Zwitser had dit toernooi nog geen set verloren en daar kwam in de halve finale tegen zijn landgenoot Stan Wawrinka geen verandering in: 6-4, 6-3, 6-1.

Wawrinka had slechts drie keer gewonnen van Federer in 19 duels, maar versloeg Federer dit jaar wel in straight sets op Roland Garros en won dat toernooi ook. En net als Federer had Wawrinka grote indruk gemaakt op de US Open dit jaar. Hij verloor ook maar een set, al was dat er nog wel eentje meer dan Federer.

Pittige backhandrally's

Wawrinka won in het begin nog wel een paar pittige backhandrally's, stond ook goed te serveren en het had er alle schijn van dat zich een gevecht op het scherp van de snede zou gaan ontwikkelen.

Maar Federer verscheen steeds vaker aan het net, verraste Wawrinka meer dan eens met half-volleys op de servicelijn en speelde zelfs geregeld serve-volley op zijn tweede opslag. Wawrinka wist zich geen raad met die tactiek, ging naarstig op zoek naar een remedie, maar bleef steken in wilde, onbesuisde uithalen.

Zevende US Open-finale Federer

Vijfvoudig winnaar Federer won de tweede set twee na twee breaks op love, liep in de derde al snel uit en met zijn tiende ace stelde hij zijn zevende finale veilig. De laatste keer dat de 34-jarige Federer de eindstrijd haalde was in 2009. Toen was Juan-Martin del Potro hem de baas.

Federer soepel naar finale ten koste van Wawrinka

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl