Vinci naar finale, geen Grand Slam voor Serena

Wanhoop bij Serena Williams in haar partij tegen Roberta Vinci AFP

De 135ste uitvoering van de US Open krijgt een Italiaanse finale. Roberta Vinci en Flavia Pennetta zorgden voor een enorme stunt door de nummers één en twee van de wereld, Serena Williams en Simona Halep, uit de finale te houden.

De grootste verrassing was de 2-6, 6-4, 6-4 overwinning van Vinci op Williams.

De Amerikaanse leek niet te stoppen op weg naar het grandslam, maar met haar gevarieerde spel bracht de Italiaanse de Amerikaanse powerhitter gedurende de partij in steeds grotere problemen.

Vinci, in 2012 en 2013 kwartfinaliste in New York, begon goed met een break op 1-1. Williams brak echter meteen terug en denderde in één ruk naar 6-2.

Roberta Vinci AFP

Vinci geeft zich niet gewonnen

Vinci weigerde zich zomaar gewonnen te geven en in de eerste game van set twee moest Williams drie breakpoints wegwerken. In de vijfde game kreeg Vinci weer drie breakpoints en nu was het wel raak, waarna ze bij 5-3 op eigen opslag de set naar zich toe trok.

De Italiaanse, die vijf grandslamzeges boekte in het dubbelspel en haar eerste halve finale in het enkelspel speelde, bleef het Williams ook in de derde set lastig maken. En door een vroege break meteen goed te maken, voerde ze de druk op de getergde Amerikaanse op.

Bij 3-3 brak ze nogmaals, waarna ze haar zenuwen in bedwang hield en bij 5-4 op haar eerste matchpoint toesloeg.

STER Reclame