Joël Drommel (18) verdedigt het doel van Twente tegen Ajax ANP

Net als vorig seizoen is Nick Marsman zijn positie als eerste doelman van FC Twente kwijtgeraakt. Voor het duel met Ajax kiest interim-trainer René Hake voor Joël Drommel als keeper.

De pas 18-jarige Drommel is jeugdinternational en geldt als een groot talent. De carrière van Drommel is een opmerkelijke want hij is pas vier jaar keeper. Hij groeide op bij Almere City  als veldspeler.

Nick Marsman maakte in de eerste vier wedstrijden geen goede indruk. Net als heel Twente trouwens. De Enschedeërs wachten nog altijd op de eerste overwinning en stuurden trainer Alfred Schreuder na de nederlaag bij Heracles (2-0) de laan uit. Vorig seizoen verloor Marsman zijn plaats aan Sonny Stevens, die nu geblesseerd is.

De opvolger van Schreuder, René Hake, heeft tegen Ajax ook een basisplaats ingeruimd voor Jerson Cabral. Na huurperiodes bij ADO en Willem II leek er geen toekomst meer voor Cabral bij Twente. Maar in de voorbereiding liet de buitenspeler zich van zijn goede kant zien. Door het vertrek van Jesús Corona naar Porto krijgt Cabral nu zijn kans.

STER reclame