Treinreizigers moeten vanavond op veel trajecten rekening houden met vertraging op Utrecht Centraal. Een goederentrein trok daar vanochtend rond 11.15 uur de bovenleiding stuk. De extra reistijd is op een aantal trajecten meer dan een uur.

"In alle richtingen rijden wel weer treinen, maar minder dan normaal en niet volgens het spoorboekje", zei een woordvoerder ProRail om 18.15 uur. Tussen Utrecht en Den Bosch zijn bussen ingezet ter ondersteuning van het treinverkeer. 

Volgens de NS is er sprake van een forse verstoring en ondervinden vooral reizigers die in Utrecht op de trein stappen hinder van de storing. Naar verwachting rijden treinen rond Utrecht morgenochtend weer volgens de dienstregeling.

Stroomafnemer

Rond middernacht wordt er een begin gemaakt met het herstel van de bovenleiding op Utrecht Centraal. Als dat vanmiddag al was gebeurd, had dat volgens ProRail geleid tot nog meer vertraging.

Kort nadat de lange goederentrein door Utrecht Centraal was gereden, brak er een stroomafnemer af. Dat is het onderdeel op een trein waarmee stroom van de bovenleiding wordt gehaald. In de loop van de middag werd de trein weggesleept.

STER reclame