EPA
NOS Sport

Dafne zo groot als Sven, 'maar dan in een wereldsport'

Ze moet zichtbaar nog wennen aan haar nieuwe status. De status van wereldster. Een dag voor de Diamond League-wedstrijd in Brussel heeft Dafne Schippers eens te meer ervaren hoe snel haar ster is gerezen. Bij de officiële presentatie van de wedstrijd in Brussel werd Schippers, samen met Justin Gatlin en Allyson Felix, gepresenteerd als kroonjuweel van de internationale atletiek.

"Ik hoor er opeens bij, ja", constateert de kersverse wereldkampioene op de 200 meter. "Dit is wel even een gekke wereld. Maar toch wel heel mooi om in dat rijtje te staan."

Schippers: gekke wereld, ik hoor d'r ineens bij

Spervuur

Bij de afgeladen persbijeenkomst, waar Schippers en passant bekendmaakte dat ze volgend jaar het verspringen met de sprintnummers wil combineren, kreeg de Utrechtse een spervuur aan vragen op zich af van de internationale pers. De meeste gingen over haar nieuw verworven status.

Vind je de bekendheid leuk? "Ik denk het wel, ja. Ik hoop het"

Is het leven moeilijker geworden? "Nu wel even. Ik kan niet meer gewoon met de hond over straat. Iedereen komt op me af."

Gatlin en Felix onder de indruk

Ook collega's zijn onder de indruk geraakt van haar prestaties bij de wereldkampioenschappen in Peking. Justin Gatlin bijvoorbeeld, de op een na snelste man ter wereld na Usain Bolt. "Ze heeft een fantastische tijd gelopen. Je ziet hoe ze het heeft opgebouwd van zevenkamp naar sprint. Het gaat allemaal om zelfvertrouwen. Ze is heel zelfverzekerd als ze loopt."

Allyson Felix, die andere grote naam op het appèl, liet al weten graag de strijd met haar aan te gaan. "Ze zal de komende jaren een grote concurrente zijn, maar het is alleen maar goed dat er een nieuwe sterke generatie is. Het zorgt ervoor dat je beter wordt. Bovendien heb ik in vorige races meestal gewonnen van Schippers", reageerde de Amerikaanse met een knipoog.

Vrijdagavond krijgt de olympisch kampioene en lijstaanvoerster in het Diamond League-klassement op de 200 meter de kans. In Peking liet ze die discipline nog links liggen. "De 200 meter is mijn lievelingsnummer", aldus Felix. "Op het WK wilde ik in eerste instantie ook de 200 en 400 meter combineren, maar dat liet het schema niet toe."

Sven Kramer

Terug naar Schippers, die van een Engelstalige verslaggever een typisch Nederlandse vraag kreeg voorgelegd: Ben je de nieuwe Sven Kramer?

Het antwoord van de atlete toont aan dat ze Nederland al aardig ontgroeid is: "Misschien wel wat groter dan Sven Kramer. Dat is schaatsen, dit is een wereldsport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl