In de bijlage staat ook een kaart van het centrum van Berlijn
NOS Nieuws

Bild maakt vluchteling wegwijs in het Arabisch

Het populaire Duitse blad Bild en de krant B.Z. zijn vandaag in de edities voor Berlijn en Brandenburg verschenen met een Arabischtalige bijlage. Daarin staat nuttige informatie voor vluchtelingen die net zijn aangekomen.

Bild baarde anderhalve week geleden opzien met het besluit van de hoofdredactie om een week lang te schrijven over de hulp die Duitsers bieden aan vluchtelingen. In het verleden berichtte de krant vaak kritisch over asielzoekers. Ook bracht het blad op zijn website foto's van Oost-Duitse vluchtelingen eind jaren 80 met de vluchtelingen van nu.

Plattegrond

De Arabische bijlage omvat vier bladzijden met adressen van hulpinstellingen, een plattegrond van Berlijn en een woordenlijst met zinnen als 'Kunt u iets langzamer spreken?', 'Ik versta u helaas niet' en de dagen van de week.

De kranten met de bijlage zijn vanmorgen uitgedeeld bij opvanghuizen voor vluchtelingen en registratiekantoren. Er zijn nog geen plannen om dergelijke Arabischtalige bijlagen te laten uitkomen in andere steden, zegt uitgeverij Axel Springer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl