Serena Williams krijgt de felicitaties van haar zus Venus
NOS Sport

'De focus is er helemaal bij Serena Williams'

Op de US Open waren alle ogen afgelopen nacht gericht op de 27ste Sister Act, oftewel de wedstrijd tussen Serena en Venus Williams. De jongste, Serena, won de kwartfinalepartij met 6-2, 1-6, 6-3. "Het was een mooi duel, maar niet onvergetelijk", volgens NOS-commentator Marcella Mesker.

"Er zat weinig spanning in de sets. Maar de wedstrijd werd wel ademloos bekeken door 23.000 toeschouwers, onder wie Oprah Winfrey, Kim Kardashian en Donald Trump. Dat maakte het tot een mooie New Yorkse avondwedstrijd."

Serena Williams is hard op weg naar haar ultieme doel: in één kalenderjaar alle vier grandslams winnen. Mesker: "De focus is er helemaal. Dat bleek wel tijdens de persconferentie. Na alle vragen sloot ze af met: 'En nu wil ik slapen, want morgen moet ik weer vroeg op om te trainen.' Dat zegt genoeg."

In navolging van Serena Williams plaatste Novak Djokovic zich bij de mannen voor de halve finales. Hij versloeg Feliciano López in vier sets. "Hij had het niet makkelijk. López wist Djokovic onder druk te zetten", zag Mesker.

"De Serviër houdt er niet van als hij achter de ballen aan moet lopen. Na de verloren tweede set reageerde hij boos. Racket smijten, T-shirt kapot trekken en vloeken. Dat hoort er dan bij. Maar dat duurt bij Djokovic maar een minuutje, dan staat hij er weer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl