Marin Cilic kreeg Jo-Wilfried Tsonga na vier uur tennissen op de knieën
NOS Sport

Cilic bedwingt Tsonga in vijf sets

Marin Cilic heeft de halve finales op de US Open bereikt. De als negende geplaatste Kroatische titelhouder had vier uur nodig om de Fransman Jo-Wilfried Tsonga te bedwingen: 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 (3), 6-4.

Tsonga, als negentiende ingeschaald, had in zijn vier vorige partijen alle 56 eigen opslaggames gewonnen, maar al snel werd duidelijk dat er tegen Cilic aan die knappe reeks een einde ging komen.

Cilic krijgt Tsonga na vier uur op de knieën

Cilic, net als Tsonga gewapend met een sterke opslag en een dodelijke forehand maar anders dan de Fransman ook gezegend met engelengeduld, plaatste de eerste break bij 5-4 in de eerste set.

De tweede break volgde in de vijfde game van de tweede set na een dubbele fout van de Fransman en gezien het spelbeeld leek een zege in straight sets in de maak voor de Kroatische titelverdediger.

Drie matchpoints

Maar waar het lang leek of Tsonga zich gewillig naar de slachtbank liet leiden, besloot hij het ineens over een andere boeg te gooien. Tsonga ging agressiever spelen, met meer lef en prompt loonde het afwachtende spel van Cilic niet langer. De Fransman won de derde set en, na drie matchpoints te hebben weggewerkt, ook de vierde.

Met een dergelijke comeback leken de kansen gekeerd en in de vijfde set had Tsonga aanvankelijk ook het beste van het spel. Maar één waardeloze game deed hem de das om: bij 2-2 leverden een paar afzwaaiers en ongelukkige keuzes Cilic een break op love op en Tsonga slaagde er niet meer in die schade te herstellen.

Één waardeloze game deed Jo-Wilfried Tsonga de das om

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl